Dziś pora na karpia. Smażony czy w galarecie, którą propozycję wybieracie na święta?? … Na pewno z ośćmi:)

Karp w galarecie  160 g (w tym porcja ryby 80 g)

kcal

Białko (g)

Tłuszcz (g)

Cholesterol

Węglowodany ogółem (g)

Błonnik pokarmowy

136

22,2

3,2

48

7,6

3,4

Karp smażony porcja ryby 100 g

kcal

Białko (g)

Tłuszcz (g)

Cholesterol

Węglowodany ogółem (g)

Błonnik pokarmowy

277

18,9

19,3

70

7,5

0,3

Bez wątpienia bardziej opłaca się zjeść więcej karpia w galarecie. Gotowana ryba to jednak mniejsza ilość tłuszczu a do tego zdecydowanie łatwiej strawna.

Today is time for carp. Fried or in jelly, which is a proposal going for the holidays? … Certainly fish will be with bones  :)

Carp in jelly 160 g (including the portion of the fish 80 g)

Calories

Protein (g)

Fat (g)

Cholesterol

Carbohydrates (g)

Dietary Fiber

136

22,2

3,2

48

7,6

3,4

 

Fried carp fish 100g

Calories

Protein (g)

Fat (g)

Cholesterol

Carbohydrates (g)

Dietary Fiber

277

18,9

19,3

70

7,5

0,3

Without a doubt, it is more profitable to eat more carp in aspic. Boiled fish is, however, less fat and much easier to digest.

Obrazek