Wracając do tematu babeczek, które cieszą się dużym powodzeniem – kilka danych:

jaglanelogo.jpg

Z podanych składników wyszło 26 babeczek.

1 babeczka to około:

  • 40 kcal
  • 1,2 g białka
  • 0,5 g tłuszczu
  • 8 g węglowodanów (w tym 0,7 błonnika)

Dodatkowo babeczki ze względu na skład z kaszy, banana i otrębów dostarczają wielu składników jak magnez, żelazo, wapń w przeciwieństwie do klasycznych babeczek kupionych w cukierni:)

Returning to the topic of  last cupcakes, which are very popular – some nutritional data:

I baked 26 cupcakes.

1 muffin is about:

  • 40 kcal 
  • 1.2 g of protein 
  • 0.5 g of fat 
  • 8 grams of carbohydrates (including 0.7 fibers) 

In addition cupcakes due to the composition of cereal, a banana, and bran provide many nutrients like magnesium, iron, calcium, unlike the classic cupcakes bought at the bakery🙂