To prosty i szybki przepis, w którym możemy wykorzystać świeżą natkę pietruszki i pomarańcze. To cenne źródło witaminy C, K, karotenoidów, polifenoli i błonnika pokarmowego. Więcej na temat wpływu na zdrowie niektórych z wymienionych witamin znajdziesz na mojej stronie klikając w ten link: http://www.smakfit.pl/witamina-c-i-e-w-endometriozie/
Składniki:
Natka pietruszki – około 35 g (1/2 dużego pęczka)
Pomarańcze – 2 sztuki (około 200 g)
Woda mineralna – 2 szklanki
Pomarańcze obierz ze skórki i rozłóż na kawałki, pietruszkę umyj. Włóż produkty do naczynia, najlepiej wysokiego i zmiksuj razem dolewając wodę. Jeśli potrzebujesz możesz dosłodzić na przykład stewią lub niewielką ilością miodu.
Joanna Giza-Gołaszewska - dietetyk z wykształcenia i pasji.
Pracuję z pacjentkami z endometriozą, pacjentami ze schorzeniami dietozależnymi głównie takimi jak: insulinooporność, cukrzyca, zapalenia jelit, IBS a także nadciśnienie, miażdżyca, otyłość, nadwaga.
Wszyscy różnimy się od siebie, dlatego każdego Pacjenta traktuję indywidualnie, dzięki czemu osiągają swoje cele dietetyczne.
Zajmuję się również organizowaniem warsztatów dotyczących zdrowego odżywiania.
Tak jak zdrowo gotować, kocham również fotografię, stąd moje potrawy możecie w różnych aranżacjach obejrzeć na blogu lub Instagramie i Facebooku.
Zapraszam!
Dieta to nie tylko odchudzanie - aby żyć trzeba jeść - tylko jak?
Na to pytanie staram się pomóc odpowiedzieć innym.
Skomentuj