Brak czasu to jeden z powodów, nieraz wymówek, dlaczego nie żywimy się lepiej.

Kilka wskazówek, jak zmienić sposób żywienia znajdziecie w moim wpisie klikając w ten link->https://www.smakfit.pl/jak-zaczac-jesc-lepiej/

Moja propozycja na danie, które może być zarówno przekąską, obiadem, jak i dodatkiem do dań z grilla (w końcu jest początek sezonu… )

Porcja białka, błonnika, witamin E, K oraz niski indeks glikemiczny.

Składniki na 1-2 porcje:

-Zielona soczewica 60 g

-Pomidor malinowy sztuka lub garść pomidorków cherry

-Fasolka szparagowa zielona 100 g

-Rukola garść

Sos:

-Oliwa łyżka

-Musztarda łyżeczka

-Miód łyżeczka

-Zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki

-Pieprz do smaku

Ugotuj soczewicę w ok. 500 ml wody. Możesz wykorzystać garnek do gotowania na parze i w górnej części ugotować soczewicę, a w tym samym czasie fasolkę. Pokrój obrane awokado, pomidora w kawałki i wymieszaj z pozostałymi składnikami w naczyniu. Wymieszaj z przygotowany sosem.