Brak czasu to jeden z powodów, nieraz wymówek, dlaczego nie żywimy się lepiej.
Kilka wskazówek, jak zmienić sposób żywienia znajdziecie w moim wpisie klikając w ten link->https://www.smakfit.pl/jak-zaczac-jesc-lepiej/
Moja propozycja na danie, które może być zarówno przekąską, obiadem, jak i dodatkiem do dań z grilla (w końcu jest początek sezonu… )
Porcja białka, błonnika, witamin E, K oraz niski indeks glikemiczny.
Składniki na 1-2 porcje:
-Zielona soczewica 60 g
-Pomidor malinowy sztuka lub garść pomidorków cherry
-Fasolka szparagowa zielona 100 g
-Rukola garść
Sos:
-Oliwa łyżka
-Musztarda łyżeczka
-Miód łyżeczka
-Zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
-Pieprz do smaku
Ugotuj soczewicę w ok. 500 ml wody. Możesz wykorzystać garnek do gotowania na parze i w górnej części ugotować soczewicę, a w tym samym czasie fasolkę. Pokrój obrane awokado, pomidora w kawałki i wymieszaj z pozostałymi składnikami w naczyniu. Wymieszaj z przygotowany sosem.
Dodaj komentarz