Głodny? Zjadłabyś konia z kopytami?
A gdyby danie z miską?
Możliwe, że część z Was podejrzewa mnie o brak naczyń… kolejna potrawa w misce bez miski, załadowana po brzegi… Ale niektòre dania mogą być tak dobre, że zjadalibyśmy je właśnie z talerzem:)

Patison z kaszą bulgur, zielonym groszkiem i wyraźnymi serami.

  • Patison 1 sztuja
    Kaszą bulgur 1/3 szklanki
    Zielony groszek garść
    Ser parmezan dowolnie
    Feta łyżka
    Pieczarki kilka sztuk
    Rozmaryn
    Cząber
    Sól i pieprz

Patison umyj dokładnie i odetnij wierzch.   Wydrąż miąższ ze środka.
Ugotuj kaszę w wodzie w proporcji 1:2. W tym czasie duś na patelni groszek z pieczarkami. Kiedy kasza będzie gotowa dodaj ją do warzyw i przypraw ziołami. Dodaj sery i napełnij warzywo farszem. Zapikaj w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.
Smacznego!

 

Reklamy